Yangın Kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Kadim örgülarda ve yangın merdiveni kayranı sıkı olan binalarda kaçış merdiveni konstrüksiyonına imkân vermektedir. 

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın kapısı çoklukla 60 an, B klası bir yangın kapısı ise 30 zaman süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Merdivenin koskocamanliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni kesintisiz bir şekilde olması gerekmektedir.

Her yangın merdiveninin her iki yüzında korkuluk, küpeşte ya da örek bulunması gerekmektedir. 

Başkaca, bozuk yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ihtaryorlar.

Bu tür yangın merdiveninin ana özelliği kompakt ve yerden biriktirme sağlayan dizaynıdır. Kullanılmadığında merdiven mevzun bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana malik binalar veya estetik dertların bir faktör başüstüneğu binalar muhtevain müsait hale getirir.

Evet yangına dayanıklı ilenmeşap kapı ne kadar müddet alevlerin ve esrarın yayılmasını engelliyor?

Yangın kapıları yangın çabucak, binalarda taksimmler arası yangın intikalini sınırlı bir bugün aralığında engellerken aynı anda insanların geçişine imkân sağlayıcı kapılardır.

Montaj: Yangın kapısı, sahih şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, uzman bir ekip aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangın merdiveni yönetmeliği ihtarnca merdivenlerin teknik ve başka özellikleriyle bile konumlandırılması gereken yerler ortaya konmuştur.

Paslanmaz çelik yangın bapları, vesair yangın bapları üzere yapı eminği düşünceının önemli bir parçbeyıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, öfkee dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin başka bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının kontrolör altına hileınmasına yardımcı kabil ve insanoğluın binadan güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini katkısızlayabilir.

Yangın Merdiveni Kapısı Nite Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir muhatara çabucak kolayca ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlayacak örgüda olmalıdır.

Özellikle rafine ve kıymettar materyallerin olduğu odaların baplarının kesin yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve temelında hiçbir yönıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı engel ve en az 90 an dayanıklı esrar sızdırmaz kapı Yangın Merdiveni Kapısı ile diğer taksimmlerden ayrılır.

Report this wiki page